Schapendrijven is een passie en border collies zijn verslavend! Een geweldige roedel border collies en een een mooie en gezonde kudde schapen, hiermee mogen we elke dag aan het werk. Zeven dagen in de week en nog steeds is er niets mooiers!
Ben je geïnteresseerd in deze geweldige honden of het schapendrijven? Dan ben je van harte welkom bij EllenK Sheepdogs in Wognum, Noord-Holland.
Wie zijn wij

Ellen Kraan en Robert van Duijvenbode. Samen met jullie, onze schapen en honden vormen wij EllenK Sheepdogs. De enorme liefde voor de honden, schapen en het buitenleven hebben ervoor gezorgd, dat wij professioneel bezig kunnen zijn met onze passie, het schapendrijven. Het is geen leven vol glitter en glamour, maar vol modder en zweet en toch is er niets wat we anders willen! De schapendrijftraining, workshops en teambuildings, zorgen ervoor dat EllenK Sheepdogs is wat het is: een bedrijf die wil laten zien en ervaren hoe geweldig het is om te werken met de hond, die is geboren om te schapendrijven, de border collie.

Glencregg Luck

My once in a lifetime dog. Luck is de zoon van James McGee’s Glencregg Becca en Sid. Geboren in januari 2015. Met 4 maanden werkte hij al met de schapen alsof het niets was, magisch om te zien. Luck is de hond die mijn schapendrijfwereld op zijn kop heeft gezet. Hij heeft me laten zien en ervaren hoe mooi het is om een werkhond zijn werk te laten doen en hoe ik daar deel van kan uitmaken. Met 14 maanden werd Luck in 2016 Dutch Nursery Champion. In 2018 Nederlands Kampioen Promotieklasse. Nu lopen we in de hoogste klasse, de kwalificatieklasse, en doen we ons uiterste best te blijven groeien. Wie weet wat de toekomst nog meer voor ons in petto heeft.
Download stamboom Glencregg Luck

Tweeddale Buzz JNR

Deze krachtpatser hebben we gekocht als pup bij Dean Aitken in Schotland. Geboren in december 2016. Zijn moeder is Tami, een dochter van Buzz Snr. De vader van Buzz is Tweeddale Jamie van Emma Gray, ook gefokt door Dean Aitken. Een en al power en goedheid! Ik ben dan ook heel blij met het geweldige karakter van Buzz, wat mij de mogelijkheid geeft het power gedeelte in goede banen te leiden. Het is een machtig gevoel met deze hond te werken. Geen schaap is een uitdaging voor hem. Dit jaar gaan we de eerste stappen nemen in de wedstrijdsport met de European Nursery 2019 als uitdagend begin.
Download stamboom Tweeddale Buzz JNR

Ginny

Mijn geweldige surprise ei. Geen hond werkt harder voor mij dan Ginny. Een ongelofelijk goede luisteraar met een leeuwenhart! Niet alles komt makkelijk, maar ze vecht voor elke meter.
Deze teef met stijl en klasse werd tijdens het Nederlands Kampioenschap Promotie 2018 6e in de finale. De promotiewedstrijd daarop won ze, waarmee we nu in de hoogste klasse lopen.
Het is een eer om met Ginny te starten en te werken. Deze hond heeft mij geleerd vertrouwen en geduld te hebben. Maar bovenal heeft ze mij geleerd te waarderen wat ze allemaal voor mij doet.
Wij hebben Ginny zelf gefokt. Haar moeder is onze Sue, een nestzus van Pat Byrne’s Jim. Haar vader is Eugenne Kennes’ Grimm, een zoon van Kevin Evans’ oude Jaff. Ginny is geboren in april 2015.

Download stamboom onderste helft Ginny

Roeldog Éire

Roeldog Éire. Zelf gefokt uit onze Ginny en de vader van Glencregg Luck, James McGee’s Sid. Er was maar een reu, die we wenste voor Ginny en dat was Sid. Éire is aan het uitgroeien tot een stijlvolle, zeer intelligente en bijzondere teef, met een dosis mysterie. Ze doet wat mij en dat is een must om uit te kunnen groeien tot een team.
Geboren in november 2017 hebben we nog een avontuurlijke reis voor de boeg!

Download stamboom Roeldog Éire

Brave Sue

De moeder van Ginny, de oma van Éire. De teef die aan het begin staat van de Roeldog-honden. Allemaal bijzonder, vol stijl, klasse en de wil om voor ons door het vuur te gaan.
Sue is een nestzus van Pat Byrne’s Brave Jim. Moeder is Peg en de vader is Lad. Sue is geen hond die van wedstrijden houdt, maar zet haar voor een paar onwillige rammen, die er langs willen en je ziet een werkhond pur sang verschijnen.
Sue is een geweldige moeder, die haar stempel meegeeft, van generatie op generatie.

Download stamboom Sue

Heb je een vraag? Wil je meer weten over wat we doen?